top of page

MACBA

Un segle breu:

Aquesta exposició es pot trobar permanentment, i ha estat comissariada per el mateix MACBA.

Presenta obres destacades de la Col·lecció MACBA a través d’un recorregut cronològic des de 1929 fins ara; la col·lecció té un total de 9 sales, una per cada dècada. Es tracta d’una història explicada des de la perspectiva de Barcelona i el seu context immediat: des de la transformació de Barcelona als anys trenta i el seu compromís amb la modernitat, fins a la implicació de l’art en la Guerra Civil espanyola.

Es mostren els primers intents de recuperació de la cultura en als anys de postguerra i l’eclosió internacional de les revolucions socials i polítiques dels anys 60, també el pacifisme, el feminisme, el moviment hippie i altres propostes de revolució social van trobar la seva expressió artística en el pop, la psicodèlia i l’acid pop com es mostra en algunes de les sales. A part, també hi podem trobar algunes sales dedicades a l'art minimalista i similars.

El feminisme i les polítiques d’identitat impactaven en l’art dels 70 setanta i 80.

Les últimes sales es centren en l’art de finals dels anys 90i la primera década dels 2000, que aprofundeix i radicalitza la seva crítica a la globalització i el neoliberalisme, i també en un art d’acció més performatiu i col·laboratiu que manifesta el malestar contemporani.

WhatsApp Image 2021-12-05 at 12.12_edite

A mi personalment em va agradar més aquesta exposició, ja que hi havia una gran varietat d'estils i obres. A més a més la persona que ens va fer de guia va fer que l'exposició fos més entretinguda i interesant.

En temps real:

Aquesta exposició està comissariada per Antònia Maria Perelló i Claudia Segura, i la podreu trobar disponible des del 24 d'octubre fins l'1 de novembre.

L'exposició està basada en la Col·lecció de Rafael Tous, donada al MACBA fa més o menys 1 any, aquesta col·lecció és el retrat d’un moment i d’unes pràctiques artístiques concretes. Rafael Tous va estar vinculat al món tèxtil i del col·leccionista, va apostar per l’art de concepte com un conjunt de pràctiques plurals que prioritzaven la idea i el procés per damunt de l’objecte. Sense intenció especulativa i d’una manera intuïtiva, Tous va configurar un fons que recull les actituds i els treballs experimentals portats a terme per un grup d’artistes, amb alguns dels quals va establir vincles d’amistat i els va acompanyar en el seu creixement artístic.

Aquesta col·lecció conté el testimoni d’una generació que, situada fora dels circuits convencionals de l’art, es va aplegar a l’entorn d’exposicions i espais culturals alternatius.

La col·lecció mostra un recorregut significatiu per les pràctiques experimentals dels anys setanta i vuitanta a Catalunya a través de diferents àmbits; l’art d’acció, la interacció amb la natura, l’interès pels mitjans de comunicació i el nou consumisme, la crítica social i política, la paraula i la incorporació de l’objecte són alguns dels aspectes tractats.

bottom of page